Ons Assortiment

Het assortiment van de Wereldwinkel Schiedam is voor een groot deel afhankelijk van het aanbod. Bovendien zijn de producten die wij verkopen geen massa-productie, waardoor het aanbod over het algemeen klein is.

Het gevolg is dat ons assortiment regelmatig wisselt. Bovendien hebben we daardoor vaak maar een klein aantal exemplaren van een product beschikbaar. Dat betekent dat er altijd wel iets nieuws te vinden is bij ons, maar dat u er ook vaak snel bij moet zijn om te voorkomen dat een product is uitverkocht.

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele aanbod volg ons dan op Facebook. Daar brengen we regelmatig onze (nieuwe) producten onder de aandacht. U vindt ons hier

https://www.facebook.com/WereldwinkelSchiedam/


Koffie, thee en levensmiddelen

Koffie en thee hebben vanaf het begin af aan deel uitgemaakt van het assortiment van de Wereldwinkel Schiedam. Ook vandaag nog verkopen wij koffie, thee en inmiddels meer voedingsmiddelen die volgens de principes van fairtrade zijn geproduceerd. Ons assortiment omvat tegenwoordig:

  • Koffie van Zavor, Fairtrade Org en Café de Origen
  • Thee van Zavor, Fairtrade Org en Té de Origen
  • Chocolade van Divine en de Special Editions van Tony’s Chocolonely
  • Rietsuiker, cacao, rijst en kokosmelk van Fairtrade Org
  • en meer producten waaronder kruidenpasta’s, vruchtensappen, sauzen, jam, pindakaas en honing.

Nijverheidsproducten

Alle nijverheidsproducten die wij in de Wereldwinkel Schiedam verkopen zijn over het algemeen handgemaakt en afkomstig van kleine producten. Eenmansbedrijfjes, familiebedrijfjes of kleine coöperaties.

Deze producten omvatten onder andere traditionele lokale voorwerpen, kleine kunstvoorwerpen en siervoorwerpen (waaronder vaak dierfiguren), maar ook gebruiksvoorwerpen zoals bijvoorbeeld schalen, kommen, spiegels, vazen en dergelijken.

Kerstartikelen vormen elk jaar een vast onderdeel van ons assortiment. Naast versieringen voor op of rond de Kerstboom hebben we ook altijd bijzondere Kerstfiguren en zelfs complete Kerststallen die volgens het fairtrade principe zijn gemaakt en die niet alleen heel mooi maar bij de verzamelaars ook bijzonder in trek zijn.

Zeker wat betreft deze nijverheidsproducten is de oplage vaak klein en wisselt het aanbod meestal regelmatig.


Sieraden, sjaals en tassen

Ook kleine sieraden, sjaals en (hand-)tassen ontbreken niet in de Wereldwinkel Schiedam. Ook in dit geval gaat het natuurlijk om producten die volgens de fairtrade principes door kleine bedrijfjes zijn geproduceerd.

Het aanbod kan variëren van tassen gemaakt van afgedankte UNHCR vluchtelingententen gebruikt in Jordanië tot vilten sjaals uit Nepal.


Speelgoed

Ook voor klein speelgoed zoals speelkaarten, dobbelstenen, mikado kleine muziekinstrumenten als blokfluiten en vogelfluitjes en duimpiano’s kunt u bij de Wereldwinkel Schiedam terecht.

Daarnaast hebben we regelmatig blikken speelgoed gemaakt van frisdrankblikjes of lekker zachte stoffen knuffels in assortiment.


Papierwaren

Naast de jaarlijkse Oxfam kalender en agenda’s en een flink aanbod aan wenskaarten, kunt u bij ons ook terecht voor met de hand gemaakte notitieboekjes. Vaak bijzondere, zoals die met papier gemaakt van olifantenpoep.