Milieuvriendelijke Dopper Drinkfles

De Dopper drinkfles is een Nederlands ontwerp en wordt in Nederland klimaatneutraal geproduceerd van gerecycled plastic. Het flesje is vrij van BPA, dit staat voor Bisfenol A, een schadelijk stofje dat via plastic in de voeding terecht kan komen. De Dopper is ideaal om mee te nemen naar school, werk of bij het sporten. Verschillende kleuren Doppers zijn bij ons verkrijgbaar.

Dopper is een Nederlands initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van de berg plastic afval. Wereldwijd wordt slechts 1% van dit plastic gerecycled. In Nederland alleen al worden per dag meer dan 500.000 plastic (water)flesjes weggegooid. Per dag verdwijnen via straat, sloot, rivier en zee vrachtladingen plastic in de oceanen. Het plastic komt in kleine deeltjes via het zeeleven en vogels in de voedselketen terecht. In de vijf grote oceaangebieden waar dit afval zich concentreert zit 36 keer meer plastic dan plankton. Eén miljoen zeevogels en 100.000 zeezoogdieren worden jaarlijks gedood door het plastic in onze oceanen.

Van de netto verkoopopbrengst van Dopper gaat 5% naar Dopper Foundation. De Dopper Foundation werkt hiervoor samen met Simavi en lokale partners in Nepal. Meer dan drie miljoen mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater en twintig miljoen mensen hebben geen toegang tot een goede wc. Dit is meer dan de helft van de bevolking in Nepal. Hierdoor kunnen gevaarlijke ziektes zich gemakkelijk verspreiden. Door de aanleg van waterputten, sanitaire voorzieningen en kennis over hygiëne worden ziektes voorkomen en hoeft er niet meer dagelijks uren gelopen te
worden voor water. Deze kostbare tijd kan hierdoor besteed worden aan school of werk. Zo kan men zich ontwikkelen en breekt men uit de vicieuze cirkel van armoede. Inmiddels hebben 18.000 mensen toegang tot veilig drinkwater en 1.924 huishoudens toegang tot veilige sanitatie. Er zijn 204 mensen opgeleid om informatie over water, sanitatie, hygiëne en afval verzamelen en verwerken te verspreiden. Daarnaast zijn 45 mensen getraind als loodgieter voor het technische onderhoud van systemen.