Een Kikker Uit Mexico

Niet zomaar een kikker! Met deze aardewerk kikker biedt u vrouwen in Mexico een betere toekomst. Maria Isabel startte 12 jaar geleden en geeft nu leiding aan 14 vrouwen. Klei uit de heuvels vormt de basis en de vrouwen schilderen kleurrijke patronen op de voorwerpen, waarna deze gebakken worden bij een temperatuur van bijna 1300 grC. De voorwerpen kunnen (vorstvrij) buiten staan.Nu bij ons in de winkel!

Een naam heeft het bedrijf van Maria Isabel niet. Het bedrijf en Maria Isabel zijn één. Niet dat ze alleen werkt, ze heeft 14 vrouwen in dienst en haar man en neef werken ook mee. De vrouwen verdienen zo geld om de scholing van hun kinderen te betalen, de mannen zijn nodig voor het fysiek zware werk.

Het aardewerk wordt gemaakt volgens een 500 jaar oude Mexicaanse traditie. De klei wordt in de directe regio, in de Mexicaanse heuvels, gewonnen. De vrouwen beschilderen het aardewerk uit hun hoofd, Maria Isabel bedenkt de patronen. De vrouwen schilderen deze vervolgens met zelfgekozen kleuren met de hand op voorwerpen. Ze werken onder goede omstandigheden: uit de zon en uit de wind. Dat is belangrijk, want het kan soms erg hard waaien in het gebied.