Laatste Nieuws

6

dec 18

Kersttafel Zavor Coffee Experience

Vanaf deze week hebben wij bij Zavor Coffee Experience Schiedam – Hét Museum Café op de Hoogstraat bijna tegenover het museum – een Kersttafel staan met enkele van onze producten. Dus ga je langs bij Zavor voor een lekker bakkie koffie, dan kun je meteen kennis maken met de Wereldwinkel Schiedam. Maar je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel.

28

nov 18

Aanbieding Tony’s Chocolonely Sint Chocolade

Sinterklaas is (bijna) jarig! Daarom alleen bij de Wereldwinkel Schiedam de speciale Tony’s Chocolonely Sint repen nu van € 3,05 voor € 2,75.

27

nov 18

Kussens Uit India Met Korting

Nu 20 procent korting op deze mooie en leuke kussen uit India. Wacht niet te lang, want op is op!

21

nov 18

Divine Chocolade

Behalve Tony’s Chocolonely verkopen wij ook Divine chocolade. Divine chocolade is gemaakt van #fairtrade cacao afkomstig van boeren in Ghana. De chocolade bevat geen kunstmatige voedingsstoffen, is 100% cacaoboter en bevat geen palmolie of soja. En het bedrijf Divine is voor 44% van de cacaoboeren die delen in de winst. Lekker bij de Wereldwinkel Schiedam !

7

nov 18

Een Kerstpakket Met Een Verhaal

Met een Fairtrade kerstpakket geeft u een kado met een verhaal. Wij stellen samen met u graag zo’n kerstpakket samen. In deze Kerstkrant vindt u een aantal artikelen die u in het kerstpakket kunt opnemen, maar dat kan natuurlijk ook (in combinatie) met artikelen uit onze winkel. Er is geen sprake van een minimum aantal kerstpakketten; ook met 2 of 3 pakketten gaan wij graag voor u aan de slag!

27

okt 18

Prachtige in hars steen uitgevoerde replica’s gemaakt door Elisa Camarena van beelden uit het Pre-Columbiaanse tijdperk in Mexico. Deze prachtige beeldjes, kopieën van beelden uit het Nationaal Museum van Antropologie en Geschiedenis in Mexico Stad, worden geleverd inclusief een certificaat. Nu te koop in de Wereldwinkel Schiedam.

24

okt 18

Fairtrade Week Korting

Zaterdag 27 oktober begint de jaarlijkse Fairtrade Week, bedoeld om fairtrade producten extra onder de aandacht te brengen. Met deze flyer krijg je tot en met zaterdag 4 november korting in de Wereldwinkel Schiedam. De flyer is te vinden in de bibliotheek en wordt verspreid op de Hoogstraat. Maar als je nou handig bent print je dit exemplaar. Dan krijg je natuurlijk ook korting!

10

okt 18

Bag For Life

Een Bag For Life is een multifunctionele tas gemaakt van afgedankte UNHCR vluchtelingententen uit het Za’atari vluchtelingenkamp in het noorden van Jordanië. Elke tas is uniek omdat elke tas van een ander deel en van verschillende tenten gemaakt is. Daarnaast is elke tas gemaakt door een bijzondere vrouw met een indrukwekkend verhaal.

De tassen zijn zeer praktisch en naast het feit dat ze waterdicht zijn, zijn de tassen ook voorzien van een magnetische sluiting zodat de inhoud van jas tas veilig is te vervoeren.

6

okt 18

Glazen Van Gerecycled Glas

Prachtige glazen met een blauwe, bruine of groene tint uit Ho Chi Minh City in Vietnam. De verkleuring ontstaat doordat de glazen worden gemaakt van gerecyclede limonadeflesjes en inktpotjes. Die worden in een oven omgesmolten tot één grote glasmassa waarvan vervolgens de glazen worden geblazen. Voor een kado met een verhaal moet je bij de WereldWinkel Schiedam zijn!

2

okt 18

Sportdop Voor Dopper

De duurzame drinkfles Dopper is voorzien van een dop die je kunt gebruiken als drinkbeker. Maar met de nieuwe Dopper sportdop ben je nu ook in staat je Dopper om te toveren in een duurzame en sportieve sportfles.Natuurlijk verkrijgbaar bij de Wereldwinkel in Schiedam.

26

sep 18

Brandersfeesten 2018

 

Het komend weekend is het weer feest in Schiedam. Op 28, 29 en 30 september van dit jaar staat Schiedam weer bol van de feestelijke activiteiten tijdens de 34e editie van de Brandersfeesten. Daarom kunt u vrijdag 28 en zaterdag 29 september bij aankoop van een cadeau artikel van € 7,50 of meer een leuke verrassing uitzoeken.

 

 

21

sep 18

Actie!

Gedurende de laatste week van september ontvangt u op al onze tassen een korting van maar liefst 20 procent!

17

sep 18

Voor Een Kado Met Een Verhaal

Of het nu gaat om een leuke shawl, een dromenvanger, een koelkastmagneetje, kleurrijk keramiek, een fraaie tas of gewoon een leuk hebbedingetje, bij de Wereldwinkel Schiedam gaat achter elk artikel een verhaal schuil. Omdat alles wordt gemaakt op kleine schaal, met respect voor het milieu en vaak gebruikmakend van afval materialen. Door mensen die werken onder goede omstandigheden en voor een behoorlijk loon. Dus voor een kado met een verhaal moet je bij de Wereldwinkel zijn!

Waar?

De Wereldwinkel Schiedam zit misschien een beetje verstopt, maar we zijn toch gemakkelijk te vinden. Volg de Hoogstraat tot aan de Afrol, dan iets naar beneden en daar vindt u ons aan de Lange Achterweg.

12

sep 18

Tony’s Chocolonely Limited Edition 2018

De nieuwe Tony’s Chocolonely Limited Edition 2018 is binnen! De smaken dit jaar zijn Melk 32% Shortbread Karamel, Puur 51% Cacaokoekje Karamel en Blond witte chocolade met een tikkie puur) 28% Gekarameliseerde Pecan. Apart verkrijgbaar of met z’n drieën in een doosje.

Bijzondere Wikkels

Dit jaar heeft Tony’s Chocolonely ook met de wikkels iets bijzonders gedaan. Elke wikkel is weer anders en dat betekent dat er meer dan 500.000 verschillende wikkels zijn gemaakt. Zo is elke reep ‘one of a kind’.

100% Slaafvrije Chocolade

Voor Tony’s Chocolonely is 100% slaafvrij de norm in chocolade. Daarom investeert Tony’s Chocolonely in lange termijn samenwerkingen met de cacaoboeren, maken ze betere prijsafspraken en trainen ze cacaoboeren om hun oogstopbrengsten en hun organisatie te verbeteren. Op die manier zorgt Tony’s Chocolonely dat de boeren een leefbaar inkomen kunnen bereiken. Tony’s Chocolonely maakt chocolade van traceerbare cacao.

31

aug 18

Een Kikker Uit Mexico

Niet zomaar een kikker! Met deze aardewerk kikker biedt u vrouwen in Mexico een betere toekomst. Maria Isabel startte 12 jaar geleden en geeft nu leiding aan 14 vrouwen. Klei uit de heuvels vormt de basis en de vrouwen schilderen kleurrijke patronen op de voorwerpen, waarna deze gebakken worden bij een temperatuur van bijna 1300 grC. De voorwerpen kunnen (vorstvrij) buiten staan.Nu bij ons in de winkel!

Een naam heeft het bedrijf van Maria Isabel niet. Het bedrijf en Maria Isabel zijn één. Niet dat ze alleen werkt, ze heeft 14 vrouwen in dienst en haar man en neef werken ook mee. De vrouwen verdienen zo geld om de scholing van hun kinderen te betalen, de mannen zijn nodig voor het fysiek zware werk.

Het aardewerk wordt gemaakt volgens een 500 jaar oude Mexicaanse traditie. De klei wordt in de directe regio, in de Mexicaanse heuvels, gewonnen. De vrouwen beschilderen het aardewerk uit hun hoofd, Maria Isabel bedenkt de patronen. De vrouwen schilderen deze vervolgens met zelfgekozen kleuren met de hand op voorwerpen. Ze werken onder goede omstandigheden: uit de zon en uit de wind. Dat is belangrijk, want het kan soms erg hard waaien in het gebied.

31

aug 18

Milieuvriendelijke Dopper Drinkfles

De Dopper drinkfles is een Nederlands ontwerp en wordt in Nederland klimaatneutraal geproduceerd van gerecycled plastic. Het flesje is vrij van BPA, dit staat voor Bisfenol A, een schadelijk stofje dat via plastic in de voeding terecht kan komen. De Dopper is ideaal om mee te nemen naar school, werk of bij het sporten. Verschillende kleuren Doppers zijn bij ons verkrijgbaar.

Dopper is een Nederlands initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van de berg plastic afval. Wereldwijd wordt slechts 1% van dit plastic gerecycled. In Nederland alleen al worden per dag meer dan 500.000 plastic (water)flesjes weggegooid. Per dag verdwijnen via straat, sloot, rivier en zee vrachtladingen plastic in de oceanen. Het plastic komt in kleine deeltjes via het zeeleven en vogels in de voedselketen terecht. In de vijf grote oceaangebieden waar dit afval zich concentreert zit 36 keer meer plastic dan plankton. Eén miljoen zeevogels en 100.000 zeezoogdieren worden jaarlijks gedood door het plastic in onze oceanen.

Van de netto verkoopopbrengst van Dopper gaat 5% naar Dopper Foundation. De Dopper Foundation werkt hiervoor samen met Simavi en lokale partners in Nepal. Meer dan drie miljoen mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater en twintig miljoen mensen hebben geen toegang tot een goede wc. Dit is meer dan de helft van de bevolking in Nepal. Hierdoor kunnen gevaarlijke ziektes zich gemakkelijk verspreiden. Door de aanleg van waterputten, sanitaire voorzieningen en kennis over hygiëne worden ziektes voorkomen en hoeft er niet meer dagelijks uren gelopen te
worden voor water. Deze kostbare tijd kan hierdoor besteed worden aan school of werk. Zo kan men zich ontwikkelen en breekt men uit de vicieuze cirkel van armoede. Inmiddels hebben 18.000 mensen toegang tot veilig drinkwater en 1.924 huishoudens toegang tot veilige sanitatie. Er zijn 204 mensen opgeleid om informatie over water, sanitatie, hygiëne en afval verzamelen en verwerken te verspreiden. Daarnaast zijn 45 mensen getraind als loodgieter voor het technische onderhoud van systemen.